AL PLAT, LA MIDA SÍ IMPORTA!

Les nenes i els nens estan creixent, es lleven d’hora, van a escola, fan activitats extraescolars, han de fer deures… El dia és molt llarg i, com ens recorden alguns anuncis publicitaris, cal que mengin de forma adequada i suficient.

Però cal tenir presents les necessitats nutricionals dels més petits, que no només fan referència a quins aliments són els més recomanables, sinó que para també atenció en la quantitat. És a dir, al plat, un cop més, tan important és la qualitat (què mengem?) com la quantitat (quines racions?).

Per ajudar-vos a tenir una mica més clar quines serien les racions dels diferents grups d’aliments segons l’edat dels vostres fills, us adjuntem les següents taules, ESPEREM QUE US SIGUIN ÚTILS!

 

 

 

3 – 6 años

7 – 12 años

 

 

Gramaje

Medida culinaria

Gramaje

Medida culinaria

VERDURAS

Plato principal

120-150 g

1 plato mediano

(plato llano) 3

120-150 g

1 plato mediano

(plato llano) 3

Guarnición

60-75 g

1 plato pequeño

(plato llano) 4

60-75 g

1 plato pequeño

(plato llano) 4

CARNES Y DERIVADOS, AVES, PESCADO Y HUEVOS

Filete 1

50-60 g

1 filete pequeño

80-90 g

1 filete pequeño

 

Chuletas de cerdo 5

 

Costillas cordero 5

 

70-80 g

 

70-80 g

 

1 chuleta pequeña

 

2 costillas de cordero

100-120 g

 

100-120 g

 

1 chuleta grande

 

3 costillas de cordero

Carne picada (albóndigas, hamburguesa) 1

30-60 g

1 plato pequeño

80-90 g

1 plato pequeño

Carne picada (arroz, pasta) 1

15-20 g

1 cucharada sopera

20-30 g

1 cucharada sopera colmada

Pollo (guisado, asado) bruto 4

80-90 g

1 muslito pequeño

150-160 g

1 muslo pequeño

Pescado en filetes 1

70-80 g

1 filete pequeño

100-120 g

1 filete pequeño

Huevos

1 unidad

 

1-2 unidades

 

Embutido y Fiambre 1

25-30 g

 

1 loncha fina tipo jamón cocido/serrano

6 ruedas finas tipo chorizo/salchichón

25-30 g

 

1 loncha fina tipo jamón cocido/serrano

6 ruedas finas tipo chorizo/salchichón

 

 

3 – 6 años

7 – 12 años

 

 

Gramaje

Medida culinaria

Gramaje

Medida culinaria

LÁCTEOS

Queso (ración)

25-30 g

1 loncha fina

50-60 g

2 lonchas finas

Leche (postre)

100 ml

1 vaso pequeño o ½ vaso

200 ml

1 vaso

CEREALES, LEGUMBRES Y TUBÉRCULOS

Legumbres (plato principal) 1

30 g

2 cucharadas soperas

60 g

4 cucharadas soperas

Legumbres (guarnición) 1

15 g

1 cucharada sopera

30 g

2 cucharadas soperas

Patatas (plato principal) 1

150-200 g

1 unidad pequeña

200-250 g

1 unidad mediana

Patatas (guarnición) 1

90-100 g

1 unida pequeña tamaño huevo

90-100 g

1 unida pequeña tamaño huevo

Arroz, pasta (plato principal) 2

50-60 g

1 plato pequeño (plato hondo)

60-80 g

1 plato mediano (plato hondo)

Arroz, pasta (sopa) 2

20-25 g

1 plato mediano (plato hondo)

20-25 g

1 plato mediano (plato hondo)

Arroz, pasta (guarnición) 1

20-25 g

1 cucharada soperas de arroz

2 cucharadas soperas de pasta

20-25 g

1 cucharada soperas de arroz

2 cucharadas soperas de pasta

Pan tipo barra (acompañamiento)

30 g

1 porción pequeña (tres dedos de largura)

30 g

1 porción pequeña (tres dedos de largura)

Pan tipo payés (acompañamiento)

30 g

1 rebanada pequeña

30 g

 

1 rebanada pequeña

 

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