CINC AL DIA

cinc al dia per a una alimentacio sana

5 AL DIA és una associació sense ànims de lucre que pretén informar sobre els beneficis per a la salut del consum diari de fruites, de verdures i d’hortalisses, i influir en la millora dels hàbits alimentaris de la societat. cinc al dia per a una bona salut 2És una iniciativa de Mercabarna i l’AGEM (Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província) i està dissenyada per pedagogs i psicòlegs especialitzats ens infant. Tots els materials també han estat supervisats i validats per tècnics especialistes en la matèria. La col·laboració de pares/mares i professorat en aquesta campanya és fonamental, ja que comparteixen la responsabilitat d’educar els infants en l’adquisició d’uns bons hàbits alimentaris.

Principalment en la població infantil i juvenil s’observa un baix consum de fruites, de verdures  i d’hortalisses fresques en favor dels productes elaborats com són els sucs envasats, els pastissos,els  embotits o la brioixeria, fet preocupant i motiu pel qual s’ha impulsat aquesta campanya que es desenvolupa arreu del món i que intenta promocionar el consum de 5 racions diàries de fruites, verdures i hortalisses, que és el que recomanen els metges i els especialistes en nutrició.

La campanya inclou informació sobre quina és la millor temporada per al consum de les diferents hortalisses i fruites, sobre els beneficis per a la salut que comporta el seu consum, sobre quans grams d’aliment equivalen a una ració, i també ens proposen activitats de visita a Mercabarna, amb tallers, concursos o jocs pedagògics.

El consum diari de com a mínim 5 RACIONS DE FRUITES, VERDURES I HORTALISSES és indispensable en la nostra alimentació si volem mantenir una dieta sana i equilibrada,cinc al dia 1 ja que són riques en FIBRA, VITAMINES I MINERALS que ens protegeixen contra les malalties.

*Clica al damunt de les imatges de “5 al dia” , una versió en català i una altra en castellà, per a COMENÇAR!

Fulletó per als pares: http://www.5aldia.es/docs/5aldia_Fulleto_Pares.pdf

Dossier:http://www.5aldia.es/docs/5aldia_Dossier_Previ.pdf

FRUITES I VERDURES: MILLOR DE TEMPORADA I DE PRODUCCIÓ LOCAL!!

Les fruites i verdures de temporada tenen més sabor, més vitamines , millor preu, i no han de recórrer llargues distàncies per arribar fins a casa teva. Hi guanya la teva salut, la teva butxaca i l’ecosistema.

LES FRUITES

LES VERDURES

RECURSOS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s