PER QUÈ EL MENJADOR ESCOLAR?

Per a què serveix i quina finalitat té el menjador escolar com a part de l’estratègia educativa dins l’escola?

Segons el llibre Alimentación institucional y de ocio en el siglo XXI: entorno escolar (Instituto Tomás Pascual Sanz, 2013), els principals objectius del menjador escolar són:

– Proporcionar les condicions nutricionals adequades (menús amb quantitat i qualitat suficient per a cobrir les necessitats segons l’edat)

– Oferir una alimentació variada en aliments i preparacions culinàries, afavorint l’acceptació dels menús i els diferents gustos i textures dels aliments

– Supervisar els menús, evitant la repetició, escollint-los segons l’època de l’any i considerant la mida de les racions adaptada a l’edat

– Parar atenció a l’alumnat amb necessitats nutricionals especials, intoleràncies, al·lèrgies alimentàries i /o al làtex o altres patologies

– Educar per a la responsabilitat. Promoure la participació de l’alumnat

– Educar per a l’oci. Planificar activitats d’oci i lleure que contribueixin al desenvolupament de la personalitat i al foment d’hàbits socials i culturals

– Educar per a la convivència. Fomentar la companyonia i les actituds de respecte, educació i tolerància, en un ambient emocional i social adequat

– Formar i qualificar el personal encarregat del menjador escolar

Educar a la família a través dels hàbits dietètics adequats dels nens i involucrar-los en el programa del menjador escolar

– Afavorir la integració del professorat en el procés d’educació nutricional

– Facilitar a les famílies la informació sobre els menús ofertats, perquè es puguin complementar a casa

– L’entorn físic del menjador escolar ha de complir, des del punt de vista arquitectònic, totes les exigències ambientals, per resultar atractiu, comfortable i adaptat a les diferents edats.

Deixa un comentari