MENJADOR ESCOLAR EN TEMPS DE CRISI?

Un moment de crisi econòmica com l’actual fa difícil per a moltes famílies poder consumir una dieta saludable.

Les famílies de baix nivell econòmic tenen més probabilitats de consumir una dieta pobre en cereals, vegetals, fruites, lactis, peix i carns magres (aliments preparats a casa, frescos i de temporada).

Pel contrari, consumeixen més precuinats, menjar ràpid, begudes ensucrades i brioixeria, productes de més baixa qualitat nutricional, però atractius pels sentits.

Amb aquest tipus d’alimentació (desequilibrada) s’augmenta el risc de desenvolupar sobrepès i obesitat ja des de nens. Per això, el menjador escolar esdevé en alguns casos  l’única oportunitat de nutrició de qualitat, que pot contrarestar en part la dieta menys saludable de casa.

(Font: Alimentación institucional y de ocio en el siglo XXI: entorno escolar. Fundación Tomás Pascual Sanz, 2013).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s