IMPORTÀNCIA DEL MENJADOR ESCOLAR

La infància és un període crític en el desenvolupament corporal amb unes necessitats d’energia i nutrients més grans, pel que és especialment important ingerir una dieta d’alta qualitat nutricional.

Els hàbits alimentaris i els trets del comportament s’assenten també en aquesta etapa de la vida. És, doncs, un període determinant per a ensenyar comportaments i coneixements per portar un estil de vida saludable.

L’escola és un espai destacat per aprendre coneixements teòrics i pràctics sobre salut i nutrició i pot esdevenir un pilar bàsic per a la prevenció de l’obesitat, incidint sobre la modificació d’hàbits inadequats.

Comedor

El menjador escolar  hi té una important funció social i formativa, com a espai on s’aplica i l’educació nutricional. A més, cada cop més nens hi fan l’àpat principal del dia (dinar), una mitjana de 170 dies l’any durant molts anys, pel que és una molt bona oportunitat perquè tots aquests nens aprenguin com alimentar-se de forma adequada.

L’aliança professors-pares-pediatres és necessària per a la salut dels infants, resultant molt important compartir missatges en educació alimentària.

(Font: Alimentación institucional y de ocio en el siglo XXI: entorno escolar. Instituto Tomás Pascual Sanz, 2013

Imatge: http://onlineqdp.com:4545/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=3603&tipo=8&nivel=1400&codResi=1&language=ca).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s