CONCEPTES SOBRE EDUCACIÓ EMOCIONAL

EDUCACIÓ EMOCIONAL

  • AUTOESTIMA: avaluació que cadascú fa del concepte que té de sí mateix. D’una manera senzilla es podria dir com ens veiem i si ens agrada o no el que veiem. L’autoestima s’adquireix i es desenvolupa segons les opinions o judicis que fan els altres sobre nosaltres.
  • AUTOCONCEPTE: percepció que tenim d’un mateix sobre les nostres pròpies habilitats, característiques físiques i qualitats. És a dir,  el que “creiem” que som.
  • ASSERTIVITAT: habilitat social que consisteix a manifestar de manera clara, franca i respectuosa les pròpies opinions, emocions i creences, a defensar els nostres drets de manera respectuosa, a acceptar els pensaments i les crítiques dels altres i no sentir-se’n culpables. És a dir, capacitat per autoafirmar els propis drets, sense deixar-se manipula ni manipular els altres. Clica “AQUÍsi vols saber més.
  • EMPATIA: Capacitat per a comprendre els sentiments, els raonaments, les motivacions i els punts de vista dels altres. És a dir, capacitat per a “posar-se en la pell de l’altre”.
  • AUTOCONEIXEMENT: conèixer qui som en realitat
  • INTEL.LIGÈNCIA EMOCIONAL: capacitat per a identificar les pròpies emocions i les dels altres, usar-les per a facilitar el pensament, comprendre la complexitat de les emocions i regular-les de  manera apropiada.

ENLLAÇOS D’INTERÈS I RECURSOS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s