PIRÀMIDE DE L’ACTIVITAT FÍSICA

piramideactfisica

L’activitat física regular és bona per totes les edats. Cal que convertim l’estil de vida actiu en un hàbit i que ens acostumem a ser persones actives.

Els adults som models a seguir pels nostres fills/es i ells uns imitadors excel·lents. Per molt que diguem als nostres fills que és important que tinguin cura del seu cos, si no ens ho veuen fer a nosaltres no donaran el consell per vàlid.

Els infants ja estan constantment en moviment i els pares els hem de transmetre la necessitat de seguir realitzant activitat física amb regularitat, sempre que sigui possible, perquè ells adquireixin aquest hàbit des de ben petits.

Si no practiqueu cap activitat física de manera regular encara hi sou a temps, comenceu progressivament i si ja feu alguna activitat però menys de la recomanada, hauríeu d’intentar arribar a les recomanacions: 30 minuts o més d’activitat física moderada, cinc dies o més per setmana (si ho preferiu, 20 minuts o més d’activitat física intensa tres o més dies per setmana). Penseu que sempre es pot millorar i que és la vostra salut i la dels vostres fills la que en surt beneficiada.

Quan planifiqueu els caps de setmana, dies festius i/o d’oci familiar proveu de dedicar un espai de propostes d’activitats relacionades amb estar actiu, amb l’activitat física, l’exercici físic o l’esport. Tota la família gaudireu de bons moments, acompanyats de qui més estimeu i gaudireu d’un millor estat de salut. Algunes propostes són: passejar pel poble o ciutat, caminar per la muntanya, jugar a pilota o a fet i amagar, anar en bicicleta o a patinar, anar a buscar bolets o espàrrecs, practicar algun esport, anar a pescar, a nedar…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s